Organisatie

Stichting TG Tiefschnee 

 

Stichting TG Tiefschnee is een Utrechtse toneelgroep en is in 2015 in het leven
geroepen door Rinske Bouwman en Merel van Huisstede. Vanaf 2011 maken ze samen voorstellingen als duo: Rinske als schrijver en Merel als regisseur. Na het maken van de voorstellingen Rauw (De Brakke Grond, 2011) en De Konijn Monologen (Schoorlse Kunsten, 2012), besloten ze in januari 2015 om verder te gaan onder de naam TG Tiefschnee.

 

In seizoen 2015/2016 maakte TG Tiefschnee onder deze naam Avocado Inn (De Brakke Grond, 2015), in seizoen 2016/2017 Most trees are blue (Theater Kikker, 2017), in seizoen 2017/2018 Karaoke Real Doll (Theater Kikker, 2018) en in seizoen 2019/2020 Vantablack (Theater Kikker, 2020).

 

Gegevens

 

Stichting TG Tiefschnee

info [at] tgtiefschnee.nl

KvK-nummer: 66426197

RSIN/Fiscaal Nummer: 856547906

 

Doelstelling

 

Het ontwerpen en/of produceren en/of uitvoeren en/of in de breedste zin mogelijk maken van culturele projecten, waaronder theaterproducties, kunstmanifestaties en culturele workshops.

 

Bestuurssamenstelling

 

Het bestuur wordt gevormd door:

 

Voorzitter: mw. J. (Jesse) Vanhoeck MA
Secretaris: dhr. mr. L.T.D. (Lionel) van den Berg
Penningmeester: dhr. drs. T.H. (Tim) Meewezen


Beloningsbeleid

 

Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de werkzaamheden of de gemaakte onkosten voor hun bestuurstaken. Voor de vergoeding/beloning van projectmedewerkers geldt de CAO Toneel en Dans  als richtlijn.

 

 

Financieel jaarverslag en activiteitenverslag TG Tiefschnee 2020

Missie en visie

 

Onze missie is om theatervoorstellingen te maken die het publiek ontroert maar niet in slaap sust, bevraagt maar niet bekritiseert, en beweegt maar niet omstoot.

 

Wij bieden met onze voorstellingen een andere wereld aan, waarin het mogelijk wordt om te reflecteren op het gedrag van mensen en de maatschappij waarin wij leven; maar waarin we ook ruimte laten voor onze toeschouwers om er mee te doen wat zij voelen of wensen.

 

TG Tiefschnee heeft het doel om bij te dragen aan een culturele voedingsbodem voor onze samenleving. Wij zijn van mening dat kunst het stof van het dagelijks leven kan halen en het verbeeldingsvermogen kan vergroten, en daarmee het geestelijk welbevinden van mensen kan bevorderen. Dit effect is niet altijd direct merkbaar, maar de kracht van kunst is naar ons inzicht op de lange termijn zichtbaar en effectief. Met onze voorstellingen willen we voornamelijk bewustwording creëren en verschillende maatschappelijke en existentiële onderwerpen bespreekbaar maken.

 

Om zoveel mogelijk lagen in onze maatschappij kennis te laten maken met onze ideeën, maken we voorstellingen die de drempel voor de niet geoefende kijker verlaagt. Dit doen we niet door in te leveren op de inhoud, maar door toegankelijke, uitdagende producties te maken.

 

Onafhankelijk Makersoverleg Utrecht (OMU)

 

Sinds de oprichting van het Onafhankelijk Makersoverleg begin 2020 is TG Tiefschnee onderdeel van OMU. 

Als plaftorm van onafhankelijke Utrechtse makers staan we samen sterk en vergroten we onze zichtbaarheid binnen (en buiten) Utrecht.

 

Meer lezen over OMU.