Vacatures

Actrice

Per: januari 2025

TG Tiefschnee
TG Tiefschnee maakt sprankelend, tragikomisch nieuw teksttheater over de ondergesneeuwde mens.

De kern van TG Tiefschnee bestaat uit schrijver en maker Rinske Bouwman en regisseur en dramaturg Merel van Huisstede. Sinds 2011 maken zij samen theater, sinds 2015 doen zij dit onder de noemer TG Tiefschnee.


Dingen – een live documentaire over mensen
Voor onze nieuwste voorstelling Dingen – een live documentaire over mensen zoeken we een actrice van kleur die goed kan schakelen tussen meerdere personages in één voorstelling. Samen met een mannelijke acteur speel je alle rollen van de voorstelling. 

Dingen is een live documentaire op het toneel: theater zonder camera’s; fictie met twee acteurs.
De hoofdrolspelers? Zeven gewone mensen. 
TG Tiefschnee onderzoekt empathie en beeldvorming in deze tragikomische theatervoorstelling die losjes gebaseerd is op de flitsende documentaires die we kennen van de streamingdiensten over de groten der aarde. De makers van deze voorstelling kiezen er niet voor om popsterren, sporters of excentriekelingen te laten zien; ze gunnen de gewone mens een documentaire. Dingen is een ode aan ons allemaal. We zijn geen prinsen, ridders of kampioenen. We leven misschien niet groots en meeslepend, maar: we doen ertoe.

De tekst wordt geschreven door Rinske Bouwman en de voorstelling wordt geregisseerd door Merel van Huisstede.

We zoeken iemand die bij voorkeur:
– een actrice van kleur is;
– personages tussen de 20 en 40 jaar kan spelen;
– snel kan schakelen tussen verschillende rollen;
– actief mee kan denken in het maakproces;
– woonachtig is in Utrecht, Amsterdam of omstreken. 

We bieden
Een klein hecht team waarin op een uitdagende, veilige en positieve manier gewerkt wordt.
De repetities vinden plaats in Utrecht. Repetitieperiode is van januari t/m maart 2025, 2/3 dagen per week. Exacte data en honorarium in overleg, op basis van een zzp-overeenkomst. We hanteren de CAO Toneel en Dans hierbij als richtlijn.

Dingen gaat op 26 maart 2025 in première in Theater Kikker in Utrecht en tourt in het voorjaar van 2025 door Nederland. Exacte speeldagen worden nader bekend gemaakt.

Audities
De audities vinden plaats in oktober 2024 in Utrecht. Je kunt je aanmelden voor de audities door een e-mail te sturen naar merel@tgtiefschnee.nl met je cv en korte motivatie.
Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht of je wordt uitgenodigd voor een auditie.