OVER ONS

TG Tiefschnee bestaat uit regisseur Merel van Huisstede en schrijver Rinske Bouwman.

Merel van Huisstede (1988) is regisseur en dramaturg.

Samen met Rinske maakte ze Rauw (2011, De Brakke Grond) en De Konijn Monologen (2012-2015, Schoorlse Kunsten, Magneet Festival, Spektakel op IJburg, Solar, Stukafest)

Ze werkte voor Stichting Nieuwe Helden, waar ze als projectleider SYNCity op Nuit Blanche en MaandagWerkdag met de Brakke Grond maakte, en waarmee ze performances in binnen- en buitenland deed.
Voor Sine Qua Non van The Lunatics werkte ze als dramaturg op Oerol, voor Wunderbaum schreef ze een publicatie en organiseerde ze debatten en voor het KulturTeam der Stadt Detmold regisseerde ze het project Urban App 2.0. Ze regisseerde Niemand in het Bijzonder van Enne Koens, schreef voor ICKAmsterdam en gaf (en geeft) inleidingen, workshops en theaterlessen. Ze liep stage als dramaturg bij NTGent, Toneelgroep Amsterdam, Wunderbaum en MTG Blont.

Ze voltooide de duale master Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast Avocado Inn regisseert ze in 2015 de jeugdtheatervoorstelling De Broers.

Rinske Bouwman (1988) is schrijver en beeldend kunstenaar.

Met Merel maakte ze Rauw (2011, De Brakke Grond) en De Konijn Monologen (2012-2015, Schoorlse Kunsten, Magneet Festival, Spektakel op IJburg, Solar, Stukafest).

Daarnaast schreef ze theaterteksten voor verschillende theatermakers en –groepen, zoals Cantaloupe (2013, Scheltemacomplex Leiden), Kom je hier vaker (2012, Cafe Theater Festival) en BED (2014, Bureau Klein Leed). Voor BED werkte ze tevens als productieleider. Met het toneelstuk Better off dead (2008, Comedy Theater Amsterdam), won ze de eerste prijs op het Amsterdam Studenten Festival. Ook schrijft ze proza en gedichten.

Als beeldend kunstenaar schilderde ze onder andere de serie Dieren met ongemakken (2015) in combinatie met korte verhalen, die in verschillende expositieruimtes door het land te zien en te lezen zijn.

Naast Avocado Inn schreef ze Tegen de vlakte voor Bureau Klein Leed, die eind juni 2015 in première ging.